logo

Viimeisimmät tiedotteet

Oikeistopuolueet huomioivat vaalimenestyksen kunnanhallituksen puheenjohtajavalinnassa
07.09.2016

Kuntavaaliehdokkaan korkea listasijoitus lisää merkittävästi hänen mahdollisuuksiaan tulla valituksi kunnanhallituksen johtoon. Näin on kuitenkin vain, kun nimityksen tekee oikeistopuolue. Henkilökohtaisen vaalimenestyksen lisäksi puolueet painottavat valinnassa ehdokkaan kokemusta ja sitä, että hän edustaa puolueen linjaa. Äänestäjät arvostavat enemmän muita ominaisuuksia, kuten korkeaa koulutusta.

Yritysverotus suosii velkarahoitusta ja vääristää investointien kohdentumista
22.08.2016

Suomen yritysverotus vääristää yritysten rahoitus- ja investointipäätöksiä suosimalla velkarahoitusta ja kohteista muun muassa raskaita koneinvestointeja. VATT:n tuoreessa selvityksessä analysoidaan ratkaisutapoja näiden epäneutraalisuuksien korjaamiseen, mutta mikään malleista (ACE, CBIT sekä Viron jaetun voiton yhteisövero ja Ruotsin voittovaraus) ei ole ongelmaton.

Aikaisemmat tiedotteet

Tilaa RSS-lukijaan

Viimeisimmät kolumnit

Joskus on parempi olla tekemättä mitään
06.09.2016

Hallitus asetti viime viikolla juristivaltaisen työryhmän pohtimaan yritysverotuksen uudistamista. Valtiovarainministeriön mukaan työryhmän tavoitteena on ”tarkastella yritysverotuksen nykyistä tasoa ja mallia kilpailukyvyn, tuottavuuden ja investointien näkökulmasta”. Nämä kaikki ovat yleviä tavoitteita, mutta jatkuva yritysverotuksen uudistaminen ja uusien työryhmien perustaminen ovat omiaan heikentämään näiden tavoitteiden saavuttamista.

Palkkaerot ja työllisyysaste Suomessa - mitä paljastaa kansainvälinen vertailu?
12.08.2016

Viime päivinä on keskusteltu Suomen työllisyysasteesta ja tulo- tai palkkaerojen roolista sen muutoksissa.

Aikaisemmat kolumnit

Tilaa RSS-lukijaan