logo

Viimeisimmät tiedotteet

Yritysten T&K-verotuet lisäävät innovaatioita
11.03.2016

Uuden tutkimuksen mukaan tutkimus- ja tuotekehitystoiminnan verotuki lisää yritysten innovaatioita merkittävästi. VATT:n erikoistutkija Elias Einiön yhdessä London School of Economicsin tutkijaryhmän kanssa tekemän tutkimuksen mukaan yhdellä veroeurolla saadaan 1.7 euron edestä T&K-investointeja. Tulosten valossa Suomen verohuojennuskokeilun lakkauttaminen ennenaikaisesti vuonna 2014 saattoi olla virhe.

VATT:lle uusi neuvottelukunta
22.01.2016

VATT vahvistaa strategista suunnitteluaan ja uudistumistaan uuden neuvottelukunnan myötä. VATT:n uuden neuvottelukunnan puheenjohtajan, professori Otto Toivasen mukaan luova toiminta hyötyy niin sanotuista kasautumiseduista: kun samantapainen toiminta keskittyy jollekin tietylle alueelle, se hyödyttää kaikkia alan toimijoita. Korkeakoulusektorilla olennaista ei hänen mielestään ole korkeakoulun tai tutkimuslaitoksen koko vaan se, minkä kokoisia tutkimusta tekevät ja opetusta antavat yksiköt ovat. Suomessa nämä yksiköt ovat usein varsin pieniä. VATT sijaitsee Economicum kampuksella suomalaisen, vahvan taloustieteen keskittymän yliopistojen – Hankenin, Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun, Helsingin yliopiston kansantaloustieteen ja HECER:in – ytimessä.

Aikaisemmat tiedotteet

Tilaa RSS-lukijaan

Viimeisimmät kolumnit

Perustuloa kokeilemaan
30.03.2016

Tämä hallituksen kärkihanke on herättänyt eri tahojen kiinnostuksen heti kokeilun esiselvityksen alkumetreiltä. Kansainväliset mitat saavuttanut huomio kertoo siitä, että laajan perustulokokeilun järjestäminen on aidosti rohkeaa ja innovatiivista politiikkaa. Myös VATT on laittanut oman lusikkansa tähän soppaan ja ollut mukana STM:n tilaamassa, Kelan tutkimuksen vetämässä perustulokokeilun selvityshankkeessa.

Kaikki haluavat pienemmät verot
18.03.2016

Tällä hetkellä näyttää siltä, että kaikki haluavat alentaa ansiotuloverotusta. Hallituksen tavoitteena on toteuttaa noin miljardin veronkevennykset, mikäli riittävä kilpailukykyä parantava paketti saadaan aikaan. Tämä saa kannatusta odotetusti erilaisilta etujärjestöiltä (kuten EK, Veronmaksajat, MaRa) ja puoluekentän oikealta laidalta, mutta hiukan yllättävästi tukea tulee myös vasemmalta. Palkansaajajärjestöt (erityisesti PAM) ovat jopa asettaneet ehdoksi kilpailukykyneuvottelujen jatkamiselle sen, että tuloveroja alennetaan.

Aikaisemmat kolumnit

Tilaa RSS-lukijaan