logo

Viimeisimmät tiedotteet

Suomi tukee energiasyöppöjä suuryrityksiä sadoilla miljoonilla - turhaan
21.06.2016

Energiaveron palautuksista on tullut mittava verotuki paljon energiaa käyttäville suuryrityksille, selviää VATT:n tuoreesta tutkimuksesta. Valtio menettää vuosittain 200 miljoonaa euroa verotuloja saamatta rahoilleen vastinetta, sillä mikään ei osoita tuen parantaneen näiden yritysten kilpailukykyä

Arvonlisäveron liikevaihdon alaraja pitää yritykset pieninä – pääsyynä hallinnolliset kulut
14.06.2016

Arvonlisäveron (alv) alaraja haittaa selvästi pienten yritysten kasvua, havaitaan VATT:n tuoreessa tutkimuksessa. Yrityksen liikevaihtoon perustuva rajan (10 000 euroa, aiemmin 8 500 euroa) alapuolella yritysten ei tarvitse maksaa veroa eikä raportoida myyntejä ja ostoja. Tämä raja luo yrityksille kannustimen pysyä pienenä.

Aikaisemmat tiedotteet

Tilaa RSS-lukijaan

Viimeisimmät kolumnit

Tapaus Talvivaara
15.06.2016

Vain muutama vuosi sitten Suomessa oli vallalla valtava kaivosinnostus. Samalla alettiin jo pelätä, että kaivannaiset - nuo kansalliskalleudet - viedään nenän edestä maailmalle, ja kansalaiset jäävät nuolemaan näppejään. Toisin kävi. Kainuun nikkelikaivos on päätynyt tukevasti veronmaksajien syliin.

Tutkimusta vai koulutusta?
11.05.2016

Tutkimuksesta ja koulutuksesta leikkaamisen väitetään tuhoavan Suomen kilpailukyvyn. Viennistä elävälle pienelle avoimelle taloudelle asia on elintärkeä.

Aikaisemmat kolumnit

Tilaa RSS-lukijaan