Viimeisimmät tiedotteet

Teknologinen kehitys ja ulkoistaminen ovat korvanneet teollisuuden suorittavia työpaikkoja
25.03.2015

Teknologinen kehitys ja viime vuosina myös tuotantoprosessien siirtäminen ulkomaille ovat kiihtyvällä vauhdilla korvanneet suorittavia työpaikkoja teollisuudessa. Näitä työpaikkoja ovat korvanneet sekä lisääntyvä työvaiheiden siirtäminen ulkomaille että uusi ICT-teknologia, selviää VATT:n erikoistutkija Elias Einiön tutkimuksesta. Erityisesti rutiininomaisia työtehtäviä, jotka eivät edellytä ihmisten välistä kanssakäymistä, on korvautunut.

Kuntataloudessa tulisi keskittyä menojen kasvun hallintaan
13.01.2015

Valtiovarainministeriön valmistelema uusi kuntatalouden sääntelyjärjestelmä parantaa mahdollisuuksia kuntatalouden vakauttamiseen. Ohjausjärjestelmää kannattaisi kuitenkin täydentää menoja koskevalla sääntelyllä. Sosiaali- ja terveyspalvelujärjestelmän uudistuksesta aiheutuviin menopaineisiin tulisi varautua erityistoimenpitein. 

Aikaisemmat tiedotteet

Tilaa RSS-lukijaan

Viimeisimmät kolumnit

Maahanmuuton kustannuksista
08.04.2015

Perussuomalaisten ajatushautomo Suomen Perusta julkaisi pääsiäisen alla raportin, jonka mukaan maahanmuutto maksaa julkiselle sektorille 700 miljoonaa euroa vuodessa. Se uutisoitiin laajasti ja allekirjoittaneellekin soitti muutama toimittaja sen tiimoilta. VATT:n medianäkyvyys tosin jäi maksimoimatta, kun en suostunut kommentoimaan selvitystä sitä ensin lukematta. Nyt kun se on luettu, osaan jotain sanoakin.

Keisarin uudet kierrätysvaatteet
16.03.2015

Vuosikymmeniä sitten luonnonsuojelujärjestöllä oli julistekampanja ”Luonnossa kaikki kiertää – ihminen, kierrätä sinäkin”. Nyt kierrätys on jo ihmistäkin isompi asia, kun EU tähtää kokonaiseen kiertotalouteen (”Towards a circular economy”).

Aikaisemmat kolumnit

Tilaa RSS-lukijaan