logo

Viimeisimmät tiedotteet

Koulujen lakkauttaminen ei vaikuta oppilaiden koulumenestykseen
05.06.2015

Koulunsa lakkauttamisen vuoksi opinahjoaan vaihtamaan joutuvat oppilaat eivät pärjää muita heikommin koulussa. VATT:n tutkijan Ramin Izadin tekemässä tutkimuksessa tarkasteltiin koulujen lakkauttamisen vaikutusta oppilaiden yhdeksännen luokan arvosanoihin, yhteishaussa onnistumiseen sekä lukiosta valmistumistodennäköisyyteen. 

VATT-analyysi: Kuntien valtionosuusjärjestelmä jarruttaa kaupungistumista
13.05.2015

Valtionosuusjärjestelmä ja verotus kannustavat ihmisiä asumaan matalan tuottavuuden alueilla kasvukeskusten asemesta. Tämä jarruttaa kaupungistumista ja vähentää hyvinvointia, todetaan tänään julkaistussa VATT Analyysissä.

Aikaisemmat tiedotteet

Tilaa RSS-lukijaan

Viimeisimmät kolumnit

Biopolttoaineita vai sähköautoja?
30.06.2015

Ah, kuinka mukavaa on yleistäminen, mustavalkoisuus ja kärjistäminen. Otetaan pari vaihtoehtoa, muodostetaan tiukka mielipide ja kisataan siitä, kumpi on oikeassa. Elvyttämistä vai menoleikkauksia? Vuokra- vai omistusasunto? Biopolttoaineita vai sähköautoja? Tutkijat vain rasittavat vastaamalla, että ”miksei molempia”, ”vastaus riippuu tapauksesta” tai ”ensin yhtä ja sitten lisäksi toista”. Vielä pahempaa, joskus tutkijat vastaavat eri tavoilla. Kuka nyt jaksaisi perehtyä tutkimusten perusteisiin ja tekotapoihin?

Ihmiset saavat asua missä haluavat
29.05.2015

VATT:n tutkimus verotuksen ja kuntien valtionosuuksien aiheuttamista muuttokannustimista on herättänyt vilkasta keskustelua (esim. täällä, täällä, täällä ja täällä). Keskustelusta syntyy sellainen kuva, että VATT haluaisi jotenkin pakottaa ihmisiä kasvukeskuksiin ja että tämä olisi taloudellisesti järkevää.

Aikaisemmat kolumnit

Tilaa RSS-lukijaan