logo

Viimeisimmät tiedotteet

VATT:lle uusi neuvottelukunta
22.01.2016

VATT vahvistaa strategista suunnitteluaan ja uudistumistaan uuden neuvottelukunnan myötä. VATT:n uuden neuvottelukunnan puheenjohtajan, professori Otto Toivasen mukaan luova toiminta hyötyy niin sanotuista kasautumiseduista: kun samantapainen toiminta keskittyy jollekin tietylle alueelle, se hyödyttää kaikkia alan toimijoita. Korkeakoulusektorilla olennaista ei hänen mielestään ole korkeakoulun tai tutkimuslaitoksen koko vaan se, minkä kokoisia tutkimusta tekevät ja opetusta antavat yksiköt ovat. Suomessa nämä yksiköt ovat usein varsin pieniä. VATT sijaitsee Economicum kampuksella suomalaisen, vahvan taloustieteen keskittymän yliopistojen – Hankenin, Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun, Helsingin yliopiston kansantaloustieteen ja HECER:in – ytimessä.

Myös hyvätuloiset hyötyvät Helsingin kaupungin edullisista vuokra-asunnoista
16.12.2015

Helsingin kaupungin omistamat ARA-vuokra-asunnot ovat keskimäärin selvästi halvempia kuin sijainniltaan ja ominaisuuksiltaan samanlaiset vapaarahoitteiset vuokra-asunnot. Asukkaat saavat siis alemman vuokran muodossa kaupungilta tulonsiirron. Tämä tulonsiirto on vuokralla asuvaa kotitaloutta kohden keskimäärin 4 500 euroa vuodessa. Merkittävä osa tulonsiirrosta menee hyvätuloisille kotitalouksille.

Aikaisemmat tiedotteet

Tilaa RSS-lukijaan

Viimeisimmät kolumnit

Mitä on Pariisin takana?
18.01.2016

Pariisissa solmittiin 12. päivä joulukuuta 2015 historiallinen ilmastosopimus. Nokian takana on kuulemma metsää. Pariisin takana on aurinkoa, tuulta, aaltoja, sähköautoja, älykkäitä sähköverkkoja ja monia muita innovaatioita, joita me emme vielä tiedä edes olevan olemassa.

Ennustajaeukot ja öljyn hinta – vai huippu?
14.12.2015

Vain vajaa pari vuotta sitten kohistiin ”öljyhuipusta” (peak oil). Öljyhuipulla tarkoitetaan öljyntuotantomäärien piikkiä, jonka jälkeen tuotannon kasvu pysähtyy, ja tuotanto kääntyy laskuun lopullisesti. Öljyhuippu -puheen aikaan barrelihinta oli muutaman vuoden pysytellyt sadan dollarin kieppeillä.

Aikaisemmat kolumnit

Tilaa RSS-lukijaan