Viimeisimmät tiedotteet

VATT-analyysi: Maahanmuuttajien kotouttaminen kannattaa
02.06.2014

Onnistunut kotouttamispolitiikka kohentaa sekä maahanmuuttajien että suomalaisten taloudellista hyvinvointia, selviää Valtion taloudellisen tutkimuskeskuksen tuoreesta VATT-analyysista. Tutkimustulosten mukaan kotouttamissuunnitelmat nostivat maahanmuuttajien tuloja lähes puolella kymmenessä vuodessa ja vähensivät reilusti heidän saamiaan tulonsiirtoja. Kotouttamisen kehittäminen vaatii kuitenkin nykyistä järkevämmin toteutettuja kokeiluja, jotta niiden tulosten luotettava arvioiminen olisi mahdollista. 

Terveemmät vanhukset ja tuottavavammat hoitopalvelut ratkaisemaan kestävyysvajetta
21.03.2014

Valtion taloudellisen tutkimuskeskuksen VATT:n tutkimuksen mukaan kestävyysvajeen taso riippuu pitkälti hoito- ja hoivapalvelumenojen kehityksestä. Politiikkatoimenpiteet tulisi suunnata väestön terveyden parantamiseen sekä julkisen palvelujärjestelmän rakenteelliseen kehittämiseen tuottavuutta tukevaksi.

Aikaisemmat tiedotteet

Tilaa RSS-lukijaan

Viimeisimmät kolumnit

Kuntakokeilu - menetetty mahdollisuus
04.07.2014

Suomessa ollaan käynnistämässä kuntakokeilua. Ajatuksena on kokeilla, miten kuntien tehtävien vähentäminen ja toimintamallien muutos vaikuttaa kuntien toimintaan. Ajatus on hyvä, aivan liian harvoin hallintouudistuksia edeltää minkäänlainen kokeilu. Oikein suunnitellulla ja toteutetulla kokeella saadaan sellaista tietoa uudistusten vaikutuksesta, jota on hyvin vaikea saada millään muulla tavalla. Valitettavasti kuntakokeilu on suunniteltu niin huonosti, että se ei todennäköisesti tuota hyödyllistä informaatiota päätöksenteon tueksi, mutta aiheuttaa kuitenkin kustannuksia.

Sähköä veronmaksajien kukkaroihin - missä kotimainen energiakäänne piilee
13.05.2014

Kun Deutsche Bahnin juna porhaltaa läpi eteläisen Baijerin, maisemassa huomio kiinnittyy muuhunkin kuin Alppeihin. Miltei kaikkialla kattoja peittävät aurinkopaneelit ja pihoja reunustavat suuret halkopinot. Satunnainen matkustaja luulee konkreettisesti näkevänsä Saksan ”energiakäänteen”.

Aikaisemmat kolumnit

Tilaa RSS-lukijaan